Fiskerullar

Fiskerullar

Köpa fiskerulle?

Då har du hamnat rätt! Vi erbjuder ett brett sortiment utav rullar för all typ av fiske och alla prisklasser. Vare sig du behöver en reservrulle till sommarstugan eller en proffsrulle för jakte
Sätt stigande sortering
Visa som Rutnät Listvy

8 artiklar

per sida
 1. Finns i fler alternativ
 2. Finns i fler alternativ
  Abu Garcia Silver Max3 multirulle
  Fr. 819 kr Rek. 999 kr
 3. Finns i fler alternativ
  Abu Garcia Black Max3 multirulle
  Fr. 739 kr Rek. 899 kr
 4. Finns i fler alternativ
  Okuma Metaloid havsfiskerulle
  Fr. 2309 kr Rek. fr 2999 kr
 5. Finns i fler alternativ
  Okuma Cavalla trollingrulle
  Fr. 3079 kr Rek. 4199 kr
 6. Finns i fler alternativ
  Okuma Komodo SS baitcastrulle grå/svart
  Fr. 2459 kr Rek. fr 2999 kr
Sätt stigande sortering
Visa som Rutnät Listvy

8 artiklar

per sida

Multi eller haspel?

En fråga både amatörer som proffs ställer sig. I vissa avseenden är valet av modell given, exempelvis vid trollingfiske där multirullens design är överlägsen, eller vid mete där haspelrullarna är oslagbara. Haspelrullens största fördel är att linan matas från spolen helt utan motstånd vid utkast och således lämpar sig vid fiske med väldigt lätta kastvikter, medan en av dess nackdelar är att linan vid hemtagning leds via bygeln in mot spolen och skapar där en svag länk. Avsaknaden av bygel är en av spinnrullarnas främsta fördelar och gör dem därför lämpliga för tungt fiske, och många förespråkar direktkontakten.

Utvecklingen har gått framåt för både multi- och haspelrullar och idag är gränserna förflyttade. Det finns kraftiga haspelrullar som näst intill klarar av det allra tyngsta fisket, och det finns spinnrullar som kan hantera mycket låga kastvikter. Är du nybörjare är haspelrullen en bra start, utan för den skull vara sämre.