Fiskerullar

Köpa fiskerulle?

Då har du hamnat rätt! Vi erbjuder ett brett sortiment utav rullar för all typ av fiske och alla prisklasser. Vare sig du behöver en reservrulle till sommarstugan eller en proffsrulle för jakten på drömfisken har vi det du söker.

Vanliga frågor och svar

Kort svar: Haspelrulle.
Haspelrullen är den i särklass vanligaste fiskerullen och är det man ofta tänker på när man ska köpa sig ett "vanligt kastspö" att kasta från brygga, båt eller land.
De flesta rullarna säljs i olika storlekar, där grundregeln är att större rullar är till för något större fiskar. Ska du därför börja fiska abborre och en och annan lättare gädda är ett tips att köpa en "3000" rulle, även benämnd som "30" av vissa tillverkare.
Se alla våra haspelrullar här.

Avser hur många kilo som rullen klarar av att bromsa. Ju fler kilo rullen klarar av att bromsa desto kraftfullare slirbroms. Många rullar har en en bromsstyrka upp till 5 kilo och det krävs inte mer för att drilla våra vanligaste insjöfiskar.

Fiskar man däremot de lite tyngre fiskarna, som man gör vid gäddfisket så vill man att rullen ska klara minst 8 kilo bromsstyrka.

Havsfiskaren och extremfiskaren som jagar de allra största arterna kräver en riktigt kraftig broms som tål alla påfrestningar som fisket medför. En superstark linbroms med över 20 kilo bromspåverkan är inga ovanligheter i den här genren.

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 147

Sida
per sida
 1. Daiwa Strikeforce haspelrulle
  Rek. 195 kr Fr. 165 kr
 2. Daiwa Laguna LT haspelrulle
  Rek. fr 595 kr Fr. 424 kr
 3. Gunki GT FV frambromsad haspelrulle
  Rek. fr 419 kr Fr. 379 kr
 4. Daiwa Crossfire LT haspelrulle
  Rek. fr 395 kr Fr. 355 kr
 5. Daiwa Exceler LT haspelrulle
  Rek. fr 1195 kr Fr. 930 kr
 6. Okuma Airframe flugrulle
  Rek. 499 kr Fr. 293 kr
 7. Abu Garcia Revo4 X lågprofilsrulle
  Rek. 1899 kr Fr. 1189 kr
 8. 13 Fishing Origin C lågprofilrulle
  Rek. 1149 kr Fr. 944 kr
 9. 13 Fishing Concept A3 lågprofilrulle
  Rek. 3199 kr Fr. 2609 kr
 10. Gunki THG FV frambromsad haspelrulle
  Rek. fr 1389 kr Fr. 1273 kr
 11. Endast hos oss!
  Okuma Inspira Blue frambromsad haspelrulle
  Rek. fr 1739 kr Fr. 1049 kr
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 147

Sida
per sida

Vad för typ av fiskerulle behöver du?

Vi har multirullar, haspelrullar, flugrullar, lågprofilrullar och många fler.

Ett tips är att använda filtret intill för att få hjälp med ett urval som passar dig.

Multi eller haspel?

En fråga både amatörer som proffs ställer sig. I vissa avseenden är valet av modell given, exempelvis vid trollingfiske där multirullens design är överlägsen, eller vid mete där haspelrullarna är oslagbara. Haspelrullens största fördel är att linan matas från spolen helt utan motstånd vid utkast och således lämpar sig vid fiske med väldigt lätta kastvikter, medan en av dess nackdelar är att linan vid hemtagning leds via bygeln in mot spolen och skapar där en svag länk. Avsaknaden av bygel är en av spinnrullarnas främsta fördelar och gör dem därför lämpliga för tungt fiske, och många förespråkar direktkontakten.

Utvecklingen har gått framåt för både multi- och haspelrullar och idag är gränserna förflyttade. Det finns kraftiga haspelrullar som näst intill klarar av det allra tyngsta fisket, och det finns spinnrullar som kan hantera mycket låga kastvikter. Är du nybörjare är haspelrullen en bra start, utan för den skull vara sämre.

Behövs mer än bara fiskerullen?

Förutom rullen bör du även titta in våra fiskespön och fiskelina. När det är ordnat är det bara att börja leta efter trevliga fiskedrag!.