Fiskerullar

Fiskerullar

Köpa fiskerulle?

Då har du hamnat rätt! Vi erbjuder ett brett sortiment utav rullar för all typ av fiske och alla prisklasser. Vare sig du behöver en reservrulle till sommarstugan eller en proffsrulle för jakte
Sätt stigande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 120

Sida
per sida
 1. Exklusivt sortiment!
  Scierra Track 1 flugrulle svart
  Fr. 499 kr Rek. 1449 kr
 2. Exklusivt sortiment!
 3. Exklusivt sortiment!
 4. Exklusivt sortiment!
  Okuma Inspira Blue frambromsad haspelrulle
  Fr. 1049 kr Rek. fr 1739 kr
 5. PENN Battle II haspelrulle
  Fr. 939 kr Rek. fr 1299 kr
Sätt stigande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 120

Sida
per sida

Multi eller haspel?

En fråga både amatörer som proffs ställer sig. I vissa avseenden är valet av modell given, exempelvis vid trollingfiske där multirullens design är överlägsen, eller vid mete där haspelrullarna är oslagbara. Haspelrullens största fördel är att linan matas från spolen helt utan motstånd vid utkast och således lämpar sig vid fiske med väldigt lätta kastvikter, medan en av dess nackdelar är att linan vid hemtagning leds via bygeln in mot spolen och skapar där en svag länk. Avsaknaden av bygel är en av spinnrullarnas främsta fördelar och gör dem därför lämpliga för tungt fiske, och många förespråkar direktkontakten.

Utvecklingen har gått framåt för både multi- och haspelrullar och idag är gränserna förflyttade. Det finns kraftiga haspelrullar som näst intill klarar av det allra tyngsta fisket, och det finns spinnrullar som kan hantera mycket låga kastvikter. Är du nybörjare är haspelrullen en bra start, utan för den skull vara sämre.